Det finns en hel del åsikter där ute om hur du kan öka ditt självförtroende och din självkänsla. Idag består självförtrondepredikan av pretentiösa Instagram-profiler snarare än pragmatiska tips.

Även om det är alltid bra att ”tro på dig själv” och ”vara den du är” så lockar inte bara dessa fraser fram din inre Beyoncé.

För att släppa loss ditt inre självförtroende behöver du riktiga, genomförbara tips och allt som behövs är ett par viktiga livsstilsförändringar.

Eliminera negativa människor i ditt liv

Det kan låta taskigt, men de mest självsäkra människorna är väldigt kräsna när det gäller vänskap. Håll dig borta från negativa människor eftersom de bara får dig att känna dig värre.

Oavsett om de inte stöttar dig eller förnedrar dig framför andra så finns det vissa människor som helt enkelt inte är värda att ha runt dig.

Det är självklart inte lika enkelt som att bara blockera dem på Facebook och det här kan vara en särskilt svår sak att göra om en de negativa personerna är familjemedlemmar.

I dessa fall är det viktigt att göra markeringar och säga till dem att deras beteende inte längre kommer att tolereras.

Använd din intuition

De flesta som är riktigt självsäkra har tendens till att lyssna på magen. De vet när de känner sig bekväma i en situation och inte och reagerar sedan utifrån det.

Det här är särskilt viktigt eftersom vår intuition fungerar på ett sätt som vi kanske inte är helt medvetna om, vilket innebär att det ofta är värt att uppmärksamma intuitiva tankar, även om de verkar lite knäppa vid tillfället.

Så nästa gång du står inför en svårighet är det bättre att helt enkelt lita på dig själv och satsa på magkänslan.

Lyssna på din inre röst

Det är också viktigt att vara ”mentalt flexibel”. När planer helt plötsligt ändras är det väldigt viktigt att inte reagera genom att få panik utan att istället vara pragmatisk och försöka hitta en lösning och anpassa dig snabbt.

Var uppmärksam på vad din inre röst säger när den får för sig att du inte kan klara av en förändring – för det kan du! Ett nytt, flexibelt tillvägagångssätt hjälper dig att möta sådana rädslor.

Förlita dig inte på andra

Det kan ibland vara alldeles för lätt att förlita sig på att dem i ens omgivning ska få en att må bra. Men att vänta på komplimanger som aldrig kommer gör inte din självkänsla någon nytta. Belöna istället dig själv för dina egna prestationer.

Det är också viktigt att du tar bra hand om din kropp för att du ska kunna må bättre. Du kan hitta fantastiska produkter och tips om detta på Hair Lust.
Kom ihåg – det bästa förtroendet kommer inifrån!