Kanske känner du en snubbe vars födelsedag är alldeles runt hörnet, eller så vill du bara överraska bästa polaren med passande presenter. Oavsett vilket kan det vara svårt att hitta på lämpliga presenter till killar – speciellt om de har ett udda intresse som modellbyggande, ölbryggning eller hemrenovering.

Här har vi samlat några tips på lämpliga födelsedagspresenter till olika typer av killar, så att du får hjälp på traven. Skulle ingenting passa kan du alltid ge en present till honom i form av ett presentkort som går att använda i princip överallt.

Presenter till den händige killen

För den händige är det givetvis kul med presenter som passar hans hobby. Om han tycker om att renovera hemma kan du gärna ta dig en tur till närmaste byggföretag eller klicka dig in på någon lämplig internetbutik.

Det finns gott om presenter oavsett vad mannen i fråga gillar att syssla med. Skulle han sakna något pågående projekt fungerar förstås bräder, en ny verktygslåda, böcker med renoveringstips, en rulle snygga tapeter eller presentkort på en hemrenoveringskurs utmärkt.

Om du vet att han funderar på att bygga eller renovera någonting särskilt kan du anpassa presenten efter detta. Kanske behöver han gummimattor till garaget, högkvalitativ målarfärg som tål både väder och vind, snygga plantor till trädgården eller kakel till det nya badrummet.

Passande presenter för den sensuelle killen

På tal om gummi – alla känner vi nog någon casanova som lyckas drunkna i brudar varje gång vi drar till krogen. Trots att han i teorin redan har fått betalt i heta nätter tack vare sin sensuella framtoning, skadar det knappast att uppmuntra honom lite mer.

Det säger sig självt att kondomer är ett måste när det är dags för nästa ragg – överraska honom med självlysande för en komisk touch. Eller varför inte knottriga, extra tighta, ribbade eller stimulerande varianter som gör både honom och henne riktigt nöjda.

Snygga underkläder är också en bra idé. Satsa på en stil du vet att han gillar men lägg gärna lite extra på kvalitet så att kalsongerna orkar stå emot det mesta. Välj om du vill att de sexiga underkläderna ska vara bekväma eller snygga – det kan vara svårt att få båda delarna.

Vem är en första klassens förförare utan en guide i hur man förför? En kopia av Kama Sutra träffar aldrig fel och det finns dussintals varianter att välja mellan – kanske till och med en inspelad kurs på dvd? Förutom Kama Sutra finns förstås hundratals andra böcker som steg-för-steg beskriver de skönaste, och krångligaste, positionerna som tar honom till sjunde himlen.

Bra gåvor för mannen som tränar

Styrketräning har blivit ett mycket vanligt intresse bland Sveriges män. Kanske är också födelsedagsbarnet en uppumpad hulk med en ensiffrig fettprocent. Då är det givetvis träningspresenter du borde införskaffa.

Om han fortfarande tränar i källaren kanske det är dags med ett årskort på stans bästa gym. Hemmaträning i all ära, den sociala och tävlingsinriktade miljön gör faktiskt under för resultatet. Tyvärr kan gymkort vara lite väl dyra men kanske är ni ett gäng som hjälps åt för att minska kostnaden.

Träningsutrustning är också en tidlös och alltid uppskattad present. Även om killkompisen redan går på gym kan det vara bra att ha lite utrustning hemma. Då kan han träna även om det är orkanvindar ute, bussen är inställd eller tredje världskriget har brutit ut.

I princip all träningsutrustning kan köpas av privatpersoner och det är egentligen bara budgeten och födelsedagsbarnets utrymme som sätter gränserna. En bra grundutrustning är en skivstång med lämpliga vikter, ett par hantlar, kanske en kettlebell eller två, gym- eller yogamatta samt kanske ett dörrhängt minigym om det råder brist på ledig yta.

Om han redan har allt detta finns det hur mycket träningskläder som helst att välja mellan och man kan egentligen aldrig få för många. Halksäkra och fotriktiga skor hjälper rejält vid knäböj och marklyft medan lagom åtsittande byxor och linnen för bort svett och värme utan att vara i vägen. Ta reda på vad snubben behöver i förväg – kanske har han länge drömt om ett par skor men inte haft råd.