Produktivitet handlar om effektivitet – att göra mer, snabbare och med mindre. Och med ökande krav från dagens tid, var som helst på arbetsplatsen, har det aldrig varit viktigare. För att få ut det mesta av din dag, måste du fokusera på dessa 5 segment av ditt liv:

Tid

Människor är notoriskt dåliga multitaskers, så hantera din tid är avgörande för att förbättra produktiviteten. Den största tiden suga är oväntade (och oftast oviktiga) uppgifter. Vi vet alla att lust att läsa e-post som just kom in eller att kika på den senaste anmälan att dyka upp – en lutning psykolog Daniel Levitan, författare av den organiserade Mind kallar nyhet partiskhet. Detta oavsiktlig uppgift växling äter upp mer tid än du kanske tror. University of California informations forskare Gloria Mark funnit att det tar i genomsnitt 26 minuter att återhämta sig från triviala avbrott. För att undvika detta, planera din dag och compartmentalize oväntade avbrott:

Börja dagen med strukturerad ”egen tid”: Gå igenom e-post och sociala medier uppdateringar som har staplade upp över en natt och Triage eftersläpningen. Knock out snabba svar och remisser, så att andra människor kan börja arbeta på uppgifter. Schemalägga större uppgifter. Och ta bort de saker som är informativt eller inte viktigt.

 

Använd tiden och pendla för att slutföra samordningsuppgifter: Det är galet att inte använda pendla tid att sålla ut tidskrävande uppgifter. Under min morgon pendla, gör jag en roundup av externa konsulter – att få en uppdatering på öppna projekt och ta reda på om de behöver hjälp. När jag kommer till kontoret, har jag en korrekt bild av mina projekt status.

 

Använd ett verktyg som smartplan

Med detta smarta verktyg kommer du att märka att din tid plötsligt går att kontrollera mycket enklare. Du kommer även att märka av efter att du använt verktyget att du plötsligt har fått mer saker gjort, även om du kanske inte fått mer tid över. Rutiner må vara nyckeln till produktivitet, men att kombinera ett verktyg som smartplan kan bara göra det bättre! Verktyget hittar du här Trysmartplan.com/sv/.

 

Minska alla mötestider med 25 procent: Du kommer att få samma mängd arbete, eftersom så mycket tid går till spillo hantera konferenssamtal installation och värdelös skämten. (Se denna humoristiska video för en demonstration.) Om du skär en fem-person möte per dag från en timme ner till 45 minuter, kommer du att få tillbaka 25 timmar per månad av arbetstiden. Det är ungefär 300 timmar per år – nästan två månaders arbete!

 

Schemalägg regelbundna pauser under dagen: Löpning från back-to-back möten är inte produktiv, eftersom du får trött och tappa fokus. Blockera tid i din kalender och ta pauser. Att göra dessa pauser en rutin ökar förutsägbarheten, skapar ett regelbundet schema att hålla dig organiserad. Om du har råd med det, ta en 10- till 20-minuters tupplur efter lunch också.