Funderar du på att köpa en bil under 2017? Se till att du avsätter lite tid för att planera för detta typ av köp. Efter köp av bostad, kan man säga att en bil normalt är det näst dyraste köpet någon gör – och att köpa en ny bil är inte ett beslut man gör bara över en helg.

 

Följ dessa 7 tips för att se till att du köper en bil du har råd med och som kommer vara ett köp som håller många år framöver.

 

Bestäm din budget

 

Även om du kanske har ditt hjärta inställt på en viss bil, kommer du inte att kunna ta hem om du inte har råd med det. En bra tumregel är att spendera mer än 25 procent av din månatliga hushållsinkomsten för alla bilar i hushållet. Om du behöver en bil lån för att köpa en bil kan du kontrollera Fair-laan.se.

 

Bestäm först: Helt ny bil eller använd bil? Köp eller hyra?

 

Tack vare ett stort antal leasing avtal, ett brett utbud av begagnade bilar som är ungefär tre år gammal är för närvarande på marknaden, vilket gör att köpa en begagnad gör det mer attraktivt än under de senaste åren.

 

Begränsa dina val till ett fåtal bilar

 

Börja med att forska de bilar som har fångat ögat att se om de passar din budget. Besök automaker webbplatser och oberoende fordonsinformationssajter för att bedöma de funktioner som är viktiga för dig, och notera  tillverkarens rekommenderade priser och fakturapriser. Kontrollera lokala lager listor för att se vad som finns i ditt område

 

Utvärdera dina ägandekostnader

 

Med hjälp av din korta listan över bilar, avgöra om varje skulle passa in i din budget genom att uppskatta ägandekostnader. En liten sökning på webbplatserna som blocket.se eller kvarndammen.se skulle ge en allmän översikt över ägandekostnader för ditt område, men dessa siffror kommer att variera beroende på din personliga situation.

 

Säkra finansiering – innan du besöker återförsäljaren

 

Handlare inte bara vill sälja dig en bil, men de vill samordna billån också. Det beror på att de får vanligtvis en fast avgift eller en provision på auto lån de underlättar, oavsett om lånet är från tillverkaren eller en lokal långivare.

 

Ta inte för givet att köpet hos bilhandlaren är det bästa köpet

 

Även om du kan dras till en viss bil eller kedja för att du såg en annons för en låg ränta, är det inte till någon nytta om du är berättigad. Endast cirka 10 procent av bilköpare kvalificera sig för noll procent eller låg ränteerbjudanden biltillverkare erbjuder.

 

Lär dig förstå fakturapriset

 

Undersökningen du gjorde på oberoende fordonsinformations webbplatser bör ha inkluderat fakturapriset (för nya bilar) eller partipris (för begagnade bilar), liksom tillverkarens föreslagna priset (för nya bilar) eller återförsäljarens Begärt pris (för använt ). Medan faktura prissättning på information från tredje part platser är inte 100 procent korrekt, är det en bra indikator på vad dealern betalat för bilen, och det är det bästa stället att börja din förhandling.