En medicinboll är en tung boll som ofta används av boxare, bland annat för att förbättra deras kondition. Man ser ofta tränare kasta bollen mot boxaren, som fångar den, gör en sit-up och kastar tillbaka. I det fallet är det övningen plyometric som gäller, och otroligt bra för core kraft, såsom att motverka en stöt, eller för att luta sig tillbaka för att undvika ett slag, sedan slå tillbaka. Dessa övningar är emellertid inte bara bra för boxare, men kan ingå i din träning som kommer att gynna dig på lång sikt, liksom ge dig några idéer om sammansatta övningar som du kan göra, som verkligen kommer att ge dig resultat.

 

Det finns många fördelar med att använda medicinbollar när man tränar, eftersom den är rund, är den svårare att hålla, och därför kommer man att engagera flera av armarna och bröstet för att hålla bollen tätt nog för att hindra dig från att släppa den. Kärnan är också engagerad att hålla bålen stabil, och om du lägger i en övning som en knäböj, en sit-up, en press-up, så har du redan delvis uttömt muskeln innan övningen genomförs. Sammantaget innebär detta att varje gång du använder medicin boll, du utför sammansatta övningar, som vi alla vet bygger mer funktionell styrka, muskler och bränner fler kalorier. Den andra riktigt bra sak med medicin bollen övningar är att du inte har någon tid att slappna av, dina muskler måste vara spänd för att hålla bollen, och medan du inte håller bollen, du utför någon annan motion. Om du skulle utföra detta som en del av en krets, medicin boll övningar säkert skulle vara mycket intensiv.

 

Träning med en medicinboll är utan tvekan en av de mest utmärkta sätten att stärka smidighet och snabbhet, men denna hastighet kan inte framställas utan styrka. Använda Medicine Ball har visat sig vara mycket populär bland alla idrottare från volleybollspelare kasta och fånga genom vägning från två till 15 pounds som har avancerade spiking kraft- och försvars förmåga att basketspelare aktiviteter i ämnen som speglar ett pass för att höja deras kasta noggrannhet och hastighet, alla idrottare använder medicin boll ganska deservingly som de ser på idrott specifik rörelse och bette kärna styrka, grunden för all styrka.

 

En medicinboll kan också användas för att förbättra abs träning genom att införliva den i olika övningar för att stötta eller som vikt. Bollen används medan du gör crunches genom att hålla den i dina händer framför dig. Bollen kan hjälpa dig att göra rörelsen mer utmanande genom att hjälpa dig att fokusera på att hålla den i rörelse. Detta är ännu effektivare för att vrida crunches. Eller för att utför och vrida crunches genom att låta bollen leda den uppåtgående rörelsen och styra din torso när den rör sig i en vridande rörelse. Detta kommer att hjälpa dig rikta dina sneda muskler på ett mera effektivt sätt.