Strukturen för mobila byggnadsställningar är ett typ av stöd av en byggnadsställning utrustad med hjul Utformningen av mobila ställningar är tänkt att optimera rörelsefrihet. De stora användningsområdena av mobila byggnadsställningar ingår bland jobb där arbetaren är skyldig att flytta på sig ofta. Deras justerbar natur, enkla avveckling och lättvikts struktur hjälper till att påskynda arbetet.

Mobila byggnadsställningar är lämpligt för målning av stora hus och strukturer, putsning, plattsättning, akuta reparationer, teaterföreställningar med selar, mobila trappor för flygplan, gjuteri arbete, tågstations reparationer, och naturligtvis, normala byggnadsplatser.

Förutom att underlätta rörlighet i någon riktning ger mobila byggnadsställningar den extra fördelen att öka tornhöjd utan större ansträngning genom att lägga en byggnadsställning avsnitt till ett befintligt torn.

Om du behöver investera i en mobil byggnadsställning , rekommenderar vi att kolla in rullställningar på Stegfabriken som är en trovärdig svensk återförsäljare av rullställningar.

Det finns några säkerhetsåtgärder att tänka på under monteringen och användningen av mobila byggnadsställningar:

  • Användning av cross, horisontellt och diagonalt hängslen för att ge en styv struktur är viktigt.
  • Ställningen ska vara på(obligatorisk) nivå och som en fyrkant.
  • Plattformar bör inte utvidgas utåt bas stöd av ställningen om stödben eller liknande stabiliserande enheter inte är i användning.
  • När man flyttar på den mobila byggnadsställningen, bör arbetaren inte vara ombord på ställningen. Om manuell kraft används för att flytta ställningen, bör det dessutom tillämpas så nära basstödet som möjligt, men inte mer än ett par meter över underlaget.

Hur man väljer den rätta mobila byggnadsställningen
Det finns några allmänna faktorer som varje snickare eller företag måste beakta när man väljer sina ställningar.

Här är de, och stavas ut lätt som en plätt:

  • Välj en tillverkare med ett gott rykte och med en teknologiskt överlägsen tillverkningsprocess. Robotsvetsning och laserskärning är din bästa insats för komponenter av hög kvalitet.
  • Justerbar ställningar med hjul kan vara ganska dyrt, så om du köper dem, se till att din investering är värt det. Investera i ett starkt, tåligt material som stål i stället för ett material som aluminium. Stål är tyngre, och maximerar en arbetares säkerhet.
  • Se till att din byggnadsställning kommer med en garanti så att du inte belastas med en bristfällig produkt.
  • Byggnadsställningar med torn med chassi kommer att tillåta arbetaren att bara släppa en broms och på så sätt flytta deras byggnadsställning. Detta ger bekvämlighet när det gäller rörlighet, så chassi är en funktion att hålla utkik efter.
  • Nytt sortiment av mobila byggnadsställningar erbjuder hopfällbart alternativ som kan passa in i små utrymmen och optimera enkel montering, och stabilitet. Och på så sätt vara redo att rulla på en handvändning.
  • Beroende på dina krav, kommer vissa företag anpassa dina komponenter för ökad produktivitet. Kontakta din återförsäljare för att fråga om de kan göra du en specialiserad byggnadsställning.