Kommunicera din livsstil. En inredningsarkitekt kommer nästan alltid starta ett projekt med en intervju för att komma åt roten till hur du bor. Reser du mycket? Arbetar du nattskift? Behöver du mörkläggningsgardiner? Tittar du på TV i sängen? Slå på nyheterna på morgonen? Detta kommer att diktera layouten och sätta fokus på viktiga delar i rummet, som att satsa på en stor madrass i motsats till inbyggd audiovisuell utrustning.

 

Var inte självisk. Hur länge tänker du leva ensam? Ibland är det inte en fråga ”om” någon annan kommer att flytta in, utan ”när”. Detta gäller för män och kvinnor. Om du skapar ett utrymme, kanske du vill tänka på hur det kommer att rymma en annan person och hans eller hennes stil. Bör du inkludera en helfigursspegel? Mer garderobsutrymme? En plats för en fön och locktång i badrummet? Kommer färger, texturer och möbler tala för andra eller bara din egen smak?

 

Håll dig till mer neutrala färger. Killar tenderar att känna sig mer bekväm med en palett av vitt, grått och svart. Tänk på att lägga till färg med en bit av konstverk eller ett tillbehör snarare än en stor, splashy röd vägg eller ljusa sängkläder. Och se till att balansera ut de neutrala. ”Svart och grått kan vara riktigt hårda för ett sovrum, så jag försöker att göra det känns mysigare” Meisels säger. ”För att mildra att jag presentera naturmaterial som linne, ull och natursten.” Om du vill ge din plats mer en personlig touch kan du köpa rullgardiner.

 

Snåla inte på madrassen. Många killar reser en hel del arbete och är inte hemma så mycket. Att ha en lugn och fridfull sovrum och, viktigast av allt, en bekväm säng komma hem till bör vara högsta prioritet. Okej, du kanske inte vill spendera en förmögenhet för en drottning-size madrass som hästens, men du hajar idén. Investera i sömnen, broder!

 

Tänk på din audiovisuella utrustning. Meisels får en hel del förfrågningar att införliva tekniken i killars sovrums design. Men att ha en TV och spelkonsoler i sovrummet kan störa sömnen, så se till att dessa enheter kan lätt lägga undan när det är läggdags.

 

Design och konstruktion:

 

Visa dina grejer. Hollis konstaterar att hennes erfarenhet, män tenderar att samla fler saker än kvinnor – surfbrädor, vintage gitarrer, stereoutrustning och gamla kameror – och de vill alltid visa upp dem stolt. Tänk på de saker du samlar in och hur du kommer att vilja införliva dem i din design.

 

Följ funktion. Killar vill ha en plats för allt. Vi vill att allt står rätt på nattduksbordet för våra telefoner och enheter. Vi vill ha en plats för fjärrkontrollen på nattduksbordet, och vi vill ha stora köksskåp och garderobssystem för våra kläder.

 

Räkna ut där enheterna kommer att stå och se till att du har en plats för dem. ”Om jag säger till en kille,” Det är där du sätter dina skor, ”det är där han kommer placera sina skor för evigt” Hollis säger. ”De gillar att programmera i huset så att de inte behöver tänka på att organisera.”

 

Tänk på din livsstil och hur du kan anpassa det till din inredningen . Och passa på när du ändå ska köpa nya saker. Du kanske jobbar nattskift och behöver en mörk plats som lämpar sig för att sova under dagen. Golv till tak draperier, en mörkbrun sisalmatta och varmt trä bör göra jobbet.